Yoga en Meditatie/Mindfulness


Veel mensen zijn op zoek naar een vorm van ontspanning om beter om te kunnen gaan met de stress en verplichtingen van het dagelijks leven. De lessen bestaan uit het uitvoeren van lichaamshoudingen waarbij het niet gaat om de prestatie.

Soms zijn de bewegingen vloeiend, soms statisch. Na de beweging is er een moment van niet bewegen waarin je navoelt. Doordat de drukte hierdoor al wat uit het hoofd en het lichaam losgelaten is, kan men de stilte van de geleide meditatie gemakkelijker toelaten. Tijdens de geleide meditatie/mindfullness bestaat het begrip tijd even niet in wat je doet, dan blijft er enkel rust en ontspanning over. Het denken wordt helderder en je leert de dingen beter te overzien.

In het dagelijks leven zal je zien dat alles makkelijker zal gaan en je minder gestrest bent. Meditatie helpt tegen vermoeidheid - die vaak ontstaat door teveel willen doen en teveel denken- en maakt de geest weer helder en uitgerust. Ook blijkt het te helpen tegen slapeloosheid, migraine, angstgevoelens, te hoge bloeddruk en andere stress gerelateerde lichamelijke aandoeningen.
Mediteren in een groep heeft als groot voordeel dat je elkaars energie versterkt, waardoor er vaak een diepere meditatie mogelijk is dan wanneer je deze zelfstandig zou uitvoeren. De lessen leiden tot stilte en verdieping

Benodigdheden: loszittende kleding en een handdoek.